Průmyslové switche EKI

Průmyslový switch je základem každé dobře fungující internetové sítě v tomto odvětví.
Rozsáhlé portfolio průmyslových switchů Advantech nabízí řešení pro každého.

Technologie pod kontrolou

Inteligentní aktivní prvek ve Vaší síti

Průmyslové switche EKI od taiwanské společnosti Advantech nabízejí obrovskou škálu možností pro volbu vhodného aktivního prvku do jakékoliv průmyslové sítě. K dispozici jsou switche s managementem i bez managementu, switche s gigabitovými Ethernetovými konektory, ale také třeba switche certifikované podle standardů EN 50155 či IEC 61850-3. V širokém portfoliu průmyslových switchů EKI lze najít řešení prakticky pro každého. Tyto switche jsou navrženy a vyrobeny tak, aby vyhověly vysokým požadavkům na flexibilitu, odolnost a kybernetickou bezpečnost sítí. Jsou vhodné pro použítí v náročných průmyslových prostředích a nabízejí bezkonkurenční výkon, spolehlivost a cenu.

Varianty s managementem i bez managementu

Až 24 portů Ethernet 10/100/1000 Mbit/s

IEEE 802.3 af/at PoE či PoE+ porty

X-Ring technologie minimalizující čas výpadku systému

Varianty s konektory M12 certifikované dle EN 50155

Varianty disponující SFP porty

Podpora řady protokolů (SNMP, PROFINET, Ethernet/IP)

Kompaktní kovový box s třídou krytí IP30

Možnost montáže do racku i na DIN lištu

Obecné informace

Switche bez managementu

Průmyslové switche bez managementu vynikají především tím, že nevyžadují žádnou instalaci a není třeba je ani jakkoliv konfigurovat. Jedná se o plug-and-play zařízení v pravém slova smyslu. Advantech tato zařízení navrhl pro použití v náročných průmyslových prostředích. K dispozici jsou varianty s maximální přenosovou rychlostí 100 Mbit/s i 1000 Mbit/s. Switche jsou dodávány v kovovém krytu s třídou krytí IP30, díky čemuž poskytují vysokou spolehlivost pro rychlé zajištění nepřetržitého přenosu dat s vysokou mírou zabezpečení. To z těchto produktů činí ideální volbu pro mnoho průmyslových sítí.

Switche s managementem

Advantech switche s managementem umožňují uživatelům rychle a efektivně rozšiřovat svou průmyslovou síť. Jejich robustní průmyslový design pak zajišťuje vysokou spolehlivost a stabilitu. K dispozici jsou varianty s maximální přenosovou rychlostí 100 Mbit/s i 1000 Mbit/s, vybaveny metalickými i optickými porty, ale také SFP porty. Switche podporují řadu síťových protokolů jako jsou např. SNMP, PROFINET či Ethernet/IP. To z těchto zařízení dělá ideální řešení pro průmyslové IoT aplikace. Advantech switche s managementem navíc využívají technologii X-Ring napomáhající k minimalizaci výpadků systému (doba obnovy provozu za méně než 20 ms), což pochopitelně zvyšuje spolehlivost sítě a zajišťuje rychlost přenosu. Tyto switche jsou tak optimální volbou pro nasazení v kritických instalacích.

Switche s podporou PoE

Advantech PoE switche jsou aktivní síťové prvky, které podporují napájení přes Ethernet (Power over Ethernet). Existují dva standardy, přičemž dle IEEE 802.3af nabídne PoE injektor výkon 15,4 W a příkon pro zařízení 12,95 W. Novějším standardem pak je IEEE 802.3at, který nabídne výkon 30 W a příkon pro zařízení 25,5 W. Advantech switche jsou dodávány s kompaktním kovovým krytem splňujícím třídu IP30 a jsou tak vhodné i pro použití v prašném průmyslovém prostředí.

Switche certifikované dle EN 50155

Průmyslové switche s certifikací dle EN 50155 jsou vybaveny konektory typu M12, což značně zvyšuje jejich odolnost vůči silným nárazům a vibracím. Díky tomu jsou tato Advantech zařízení velmi spolehlivým řešením pro nepřetržitou komunikaci v kolejových vozidlech (vlakových soupravách) nebo v jinak se pohybujících vozidlech (např. autobusy). Své uplatnění tak tyto switche najdou především v aplikacích jako jsou systémy řízení vlaků či informační systémy pro pasažéry. Stejně jako u dalších modelových řad, i switche s EN 50155 certifikací využívají technologii X-Ring napomáhající k minimalizaci výpadků systému.

Switche s podporou průmyslových protokolů

Průmyslové Advantech switche zaměřené na podporu řady průmyslových protokolů nabízejí úsporu energie až 60 % díky standardu IEEE 802.3az (Energy Efficient Ethernet). Díky tomu jsou vhodné pro aplikace s nízkou spotřebou. Podporují monitorování sítě pomocí protokolu ModBus TCP či Network Management System (NMS) založený na protokolech SNMP a TCP/IP. Mezi další podporované protokoly patří např. Ethernet/IP pro komunikaci s PLC zařízeními postavenými na tomto protokolu. Tyto modelové řady se mohou chlubit technologií Advantech IXM pro snadné a rychlé nasazení. 

Switche certifikované dle IEC 61850-3

Advantech switche této řady jsou určené pro aplikace pro automatizaci napájení rozvoden, které splňují podmínky definované standardy IEC 61850-3 a IEEE 1613. Vzhledem k širokému rozsahu provozních teplot -40 až +85 ˚C mohou velmi dobře fungovat i v extrémně drsných podmínkách, které jsou typické např. pro energetický průmysl. V této oblasti jsou Advantech switche certifikované dle standardu IEC 61850-3 ideálním doplňkem pro posílení správy a monitorování energie.